Följ oss på Facebook

Jag heter Andreas och är en 34-årig ordvitsande gaisare med en medfödd funktionsnedsättning/funktionsvariation eller vad ni väljer att kalla det som heter Ryggmärgsbråck. Mina intressen är väl främst Idrott både se och utöva, även om det inte blivit så mycket utövande de senaste åren på grund av ett långdraget trycksår som jävlas med mig. Men har också många andra intressen ni får veta om ni följer bloggen.
 

Ironiska fördelar

Publicerat 6 februari, 2018

Kollektivtrafiken – I fall det är ett möte man inte vill gå på så kan man alltid skylla på att vagnen inte var låg eller att rullstolsplatsen var upptagen.

Färdtjänsten – Du åker från dörr till dörr och slipper frysa och får bra service av chauffören. Du får också se mycket av staden du bor i så se det som en gratis guidning. Förslag till färdtjänsten är att anställa en guide som åker med på varje tur alternativt att de har en förinspelad röst som känner av var man är och då berättar intressanta saker från där du befinner dig.

På arbetet 1 – Arbetsgivaren är oftare villig att anpassa arbetet efter dina behov vilket gör att du kanske snart bara behöver göra det du brinner för.

På arbetet 2 – Om det är en arbetsuppgift du inte vill göra så kan du alltid skylla på att du inte klarar av att göra den på grund av din funktionsnedsättning.

Otillgänglig restaurang – Säga att du behöver bli kompenserad genom att bli bjuden på mat eftersom deras restaurang är så otillgänglig.

På kommentaren ”Önskar du att du skulle kunna gå igen?” så kan du svara ”Nej för då hade jag inte kunnat köra på dina hälsenor som jag tänker göra nu.

Dålig ekonomi – Ger en öppning till att andra ska bjuda dig vilket kan leda till att man träffar mer folk och får vara med om roliga saker.

När beslut om olika insatser tar lång tid – Du blir extra glad när du väl får din insats.

Försäkringskassan – FK har en tendens att tro att man blir bra från sin funktionsnedsättning så vi väntar med spänning på deras botemedel. Man kan även skylla på att man behöver gå på möten med FK när det är saker som man helst vill slippa.

Uttittad på stan – En chans att glo tillbaka och räcka ut tungan.

Kommentarer på stan – Dels att du får möjlighet at lära någon något nytt men också om du har tur så får du dig ett riktigt skratt av den korkade personen och ger dig något som du kan skratta åt med dina vänner.

Snön – Rullstolstricket. Du får en öppning till att låta en snygg person du ser på gatan hjälpa dig och du kan passa på att trilla ur stolen så att personen även behöver lyfta upp dig och passa då på att krama personen riktigt mycket.
Uppassad – Du kan lätt be om mer hjälp än vad du behöver eftersom ingen kommer våga säga emot dig så du kan vara lat med gott samvete.

Som svar på frågan ”Kan du göra bil” svara då ”Det beror på hur full jag är”.

Julbord och teater

Publicerat 12 december, 2017

Hej nu var det ett tag sedan jag skrev , igen. Vad har hänt sen sist då? Jag har varit på årets första julbord med mittfunktionshinder som jag skriver för och Livsanda assistans som äger sidan mittfunktionshinder. Det var väldigt trevligt och väldigt trevliga och underbara människor som jobbar där. Maten var också väldigt god, speciellt den goda
ris á la maltan. Mer som hänt sen sist är också att priset som jag skrev om i mitt förra inlägg Lasses Leva Lika pris tyvärr inte gick inte till jag nominerat det var tråkigt. Mer som hänt är att jag äntligen fått brev om att jag är uppsatt på operationslista för mitt trycksår, så hoppas det inte kommer dröja allt för länge.

Sen har våran teater haft några föreställningar sen sist också, den senaste var igår. Och jag kanske är liiite partisk men jag tycker det gick jättebra, kändes som alla hade spelglädje på samma gång det är en skön känsla när det är så.. Så till er som inte testat spela teater, testa det, det är jättekul.

Är så glad att jag hittat teatern, och det gör det ju inte sämre att jag får spela med så underbara människor, shit vad jag kommer sakna alla när sista föreställningen är slut. Den är förövrigt måndagen den 18 december, så ge dig själv en biljett i julklapp och kom och titta, eller förresten ge hela släkten varsin biljett. Åh vad händer mer den 18 december, jo mittfunktionshinders web ansvariga tillika den som håller i måndagsträffen fyller år, så stort grattis Felicia i förskott.

Nu tog fantasin slut så hoppas ni får en bra jul och ta och njut
Puss och kram/Andreas

Whoopsi Daisy

Publicerat 28 november, 2017

Tänkte skriva lite om julens för och nackdelar men kom inte på några fördelar så skippar det och skriver om nått roligsre istället

Men vet ni vad? Jag vill vara en positiv människa och hittar inte så mycket positivt med julen så jag skriver om något roligare istället.

Jag är inte den människan som hänger på pubar och så för tycker inte om allt för många packade människor på en och samma plats,
allt för många änniskor blir så jäkla jobbiga när de fått i sig för mycket alkohol . Men i helgen gjorde jag ett undantag och åkte till puben
Whoopsi Daisy, inte för att att förgifta kroppen med alkohol utan för att lyssna på en rappare jag haft glädjen att få lite kontakt med, Aran Wehby
och med sig hade han Mattias Anderson och Angela Åqvist, Angela som förövrigt spelar med i samma teater som mig. Gå och se den förresten vi
har inte så många föreställningar kvar nu, den sista är 18 december. Hör av dig till mig så fixar jag hett åtråvärda biljetter till just dig.

Men nu över till spelningen jag skulle skriva om. Jag har inte lyssnat så mycket på rapp utan mest på Winnerbäck och den typen av musik men
spelningen med Aran, Mattias och Angela var verkligen jättebra. Så får ni chansen att gå på en spelning med Aran så gör det, han ger verkligen
100% och just denna spelning hade massa tekniskt strul men det stoppade inte honom utan den blev en oförglömlig spelning och en artist med bättre
publikkontakt får ni leta efter. Angela´s dikt rapp var också riktigt bra. Så tack för den grymma spelningen ni lyckades genomföra trots teknikstrulet, imponerande.

Vad har jag mer gjort i helgen, jo jag har nominerat ett person till Lasse koperativets Leva Lika Pris som verkligen förtjänar det och idag fick jag mail om att de
fått nomineringen och de tyckte att det var en väldigt fin motivering så hoppas personen får det för tycker det är viktigt att primiera och visa uppskattning för människor som
gör väldigt bra saker för andra människor. Och ikväll skall jag förmodligen börja rullstolsdans igen det skall bli kul, det var typ 10 år sen sist..

Ha det bäst till jag har nått vettigt att skriva om igen

Det var inte igår

Publicerat 10 oktober, 2017

Förlåt att jag är tjatig men nu får jag be om ursäkt igen för det var väldigt längesen jag bloggade jag får skärpa mig. 

Men har inte riktigt haft någon motivation och kunnat koncentrera mig för har haft lite duster med försäkringskassan som gör allt de kan för att försvåra för mig men det är väll egentligen inte deras fel utan de gör ju bara det de blir ålagda att göra. Så en liten uppmaning till ni som bestämmer, sluta göra allt för att försämra för folk. Det vinner ingen på i längden, inte ens ekonomiskt även om ni verkar tro det..

Men nu över till något roligare, vi har äntligen haft premiär för våran teater och inte bara haft premiär vi har hunnit med tre föreställningar, varav den senaste var igår. Premiären gick hyfsat och vi spelade inför en fullsatt salong, det var tom en överfull salong, lite över 50 pers. Den var ganska nervöst och väldigt roligt.  Älskar att teatra och gänget jag spelar med, verkligen underbara människor, oj vad jag smörar men det är sant man känner verkligen att man kan vara sig själv där och vara omtyckt för den man är och alla är så snälla och lätta att prata med. Även om jag blir sur på mig själv att jag inte kan det utantill utan måste ha manus på scen, men även det är okej, alla får vara som dom är och delta på sina egna förutsättningar, så tack teatern för att ni finns.

Vi har över 10 föreställningar kvar, vi har sista föreställningen någon gång i december så se den vi älskar bra publik, så gå in på teater kattmas hemsida och boka biljetter, pronto .

Usch vad enformig jag känner mig, skrev ju om teatern i mitt förra inlägg också men kul är det ja inte och vara enformig utan teater.

Finns säkert massa mer jag skulle kunna skriva om och berätta men kommer inte på något mer just nu men vet ni vad, jag återkommer inom en snar framtid.. Ha det så bra till dess, Puss och kram

Det närmar sig

Publicerat 26 september, 2017

Strul med omprövning om min assistans och dessutom handikappersättning.

Av ovan nämnda anledning har jag inte haft ork ochh fokus på att blogga på ett tag Men nu över till något betydligt roligare, mitt bloggande och texter jag fått möjligheten till att skriva här på mittfunktionshinder.se det är jag väldigt tacksam för att jag fått chansen att göra så tack för den möjligheten Felicia det är skönt att ha en fast punkt och nått meningsfullt att göra och förhoppningsvis kan jag inspirera andra till att tex börja blogga och ge tips om allt mellan himmel och jord och också dela med mig av mina ordvitsar och dikter ibland det är mitt mål alllafall.

När jag ändå är inne på att tipsa om saker som är bra för välbefinnandet så måste jag ju tipsa om teater, börja spela teater det är jättekul och man träffar jättemycket goa människor . Är med i en teatergrupp som heter Teater Kattma det är en teater som arbetar integrerat med skådespelare med och utan funktionsvariationer, proffs och amatörer i alla åldrar. Vi har just nu repeterat en föreställning i över 1 år som heter Huset vid vägens början, och den har premiär nu på Lördag på Dalheimers hus, kom och se den vettja. Premiären är utsåld men vi skall spela cirka 15 gånger till så gå in på teaterns hemsida och lägg vantarna på en av de åtråvärda biljetterna, Länk till biljettköpt här Lovar att ett lite längre blogginlägg kommer nästa gång

Vi hörs snart igen puss och kram, Andreas

Taggar