Följ oss på Facebook

Lagbok bild

Debatt: Otillgänglighet är diskriminering

Publicerat 2012-06-15

I går kom beslutet! Otillgänglighet är diskriminering.

Igår, torsdagen den 14 juni, tog regeringen beslutet att otillgänglighet är diskriminering!

Äntligen är det lättare för personer med funktionsnedsättningar att peka på något när det är otillgängligt. Det är diskriminering! Att inte ha samma tillgänglighet för de med funktionsnedsättningar som de utan när man rör sig ute i vårt land. Alla ska ha samma möjligheter att röra sig fritt och komma in överallt!

Och nu säger äntligen lagen att otillgängliga platser är diskriminerande för de med funktionsnedsättningar! Det innebär att riksdagens mening är att regeringen ska ”vidta åtgärder för att bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning”.  Detta förslag ska omfattas av svensk diskrimineringslagstiftning och regeringen ska återkomma till riksdagen med ett lagförslag. Och igår röstade riksdagen ”ja” till denna anstiftan om en lagändring. Enligt riksdagen är den avgörande förutsättningen att reformen införs på ett samhällsekonomiskt ansvarsfullt sätt.

Vi ser nu fram emot regeringens lagförslag till en ändring i diskrimineringslagen!

Läs mer:

Riksdagen.se

Fulldelaktighet.se

Gå gärna in och diskutera runt ämnet här :

Forum

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.