Följ oss på Facebook

Hjälpmedel: Om en bild – en talträningsapp

Publicerat 2012-10-02

Om en bild – hjälper barn att utveckla sitt tal

Här kommer en ny app som är framtagen för alla som behöver träna upp sitt tal, både uttal och meningslägd. 

Om en bild vann Hjälpmedelsinstitutet apptävling 2012. Den är utvecklad för iPhone, men kan även användas för iPad och iPod touch med minst iOS 4.0. Appen går ut på att en vuxen skapar ett fotoalbum om något som engagerar barnet (alternativt en situation som barnet behöver behärska). Foton hämtas ett och ett från kamerarullen, bildströmmen eller direkt från kameran. Till varje bild i albumet läggs text som beskriver eller kommenterar bilden samt inspelat tal. När barnet bläddrar i boken kan det spela in sitt eget tal till varje bild, för att den vuxne efteråt ska kunna följa barnets talutveckling. Som uppmuntran lägger den vuxne till träningsmål för barnet, anpassat till barnets aktuella förmåga, med en belöning när arbetet är klart.

Läs vidare här..

Appen är framtagen av Andreas Olsson och Daniel Solving som driver företaget Adapted.

Här kan du läsa mer och ladda ner Appen:

Adapted

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.