Följ oss på Facebook

Nöjen: Östra Teatern

Publicerat 2013-01-18

Har turnerat i Sverige och Norge sedan 2003.

2003 bestämde sig skådespelaren Jill Runestedt och dramatikern Gunilla Boëthius för att använda sig av sina erfarenheter som mammor till barn med funktionsnedsättningar och producera en teaterföreställning om bemötande av funktionsnedsatta människor och deras anhöriga.

Resultatet blev utbildningspjäsen När Lillan kom till jorden och de fristående uppföljarna Mohikan med vita strumporBoogie för benlösa och Autist javisst!.

Föreställningarna har spelats på turné i Sverige och Norge sedan 2003 och har setts av över 50 000 personer med funktionsnedsättningar och deras anhöriga, vårdpersonal, lärare, skolelever och många andra. Arrangörer har bl a varit Socialstyrelsen, Riksdagen, sjukhus, handikapporganisationer, försäkringskassor och skolor.

Besök deras hemsida för mer information och hur du bokar spelningar m.m

Östrateatern

Foto och text: Östra teatern

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.