Följ oss på Facebook

Konst: Graffitiworkshop i Kosovo

Publicerat 2013-02-07

För ungdomar med funktionsnedsättning.

Två rullstolsburna killar ska genomföra en graffitiworkshop under tre dagar på Ferizaj Art Festival i Kosovo, under vecka 15-21 april 2013.

Handikos, en handikapporganisation för rörelshindrade i Kosovo har frågat dem om de kan komma ner till Kosovo och visa hur de som rullstolsburna med variende rörelsnedsättning gör när dem målar graffiti. Deras uppgift är dels att introducera de rörelshindrade ungdomarna i graffitins grunder. Dels kommer de lära ut teknik, hur man målar graffiti när man sitter i rullstol och inte kan röra sig helt fritt. Dessutom ska ungdomarna själva få måla graffiti och känna på denna uttrycksform.

De kommer också lära ut hur man kan dokumentera graffiti som konstform genom att fotografera och filma graffiti. Dels vid själva skapandeprocessen under de tre dagarna graffitiworkshoppen varar samt av befintlig graffiti runt om i Kosovo. Detta blir ett globalt möte mellan personer med funktionsnedsättning från olika delar av Europa med graffitikonsten som gemensamt uttrycksmedel.

Drivkraft

Vi som planerar att åka ner till Kosovo och genomföra denna graffitiworkshop är själva rullstolsburna. Vi har olika typer av rörelsehinder och olika förutsättningar att kunna uttrycka oss genom graffiti. Det viktigaste är dock inte med vilken teknik vi använder för att måla graffiti utan att vi gillar konstformen som sådan. Vi ställer gärna upp och lär andra som är rullstolsburna eller har någon form av funktionsnedsättning, att måla och uttrycka sig genom graffitikonst. Att det som i detta fall är rörelsehindrade ungdomar i Kosovo inspirerar oss mycket!

Besök deras hemsida här:

Graffitiworkshop i Kosovo

Hjälp till att göra detta möjligt!

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.