Följ oss på Facebook

Humor: Harlem Shake

Publicerat 2013-05-14

Helt galet!

Gagnam style är så 2012, nu är det Harlem Shake som gäller.

Men det började faktiskt redan 1981 i New York, det var en man som heter Al B som under pauserna på basketmatcher dansade och denna dans kom senare att bli kallad Harlem Shake. Han har sagt i en intervju att det är en fylledans men den är fantastisk och alla älskar den. Sedan dess har the Harlem shake figurerat i enstaka hiphopvideos men aldrig nått någon erkänd mainstream-status. Förrän nu.

Nu fullständigt exploderar Youtube av dansen, det började med ett gäng australiska tonåringar och nu kopieras den av tusentals. Låten i alla videos är Baauers ”Harlem shake” från 2012 och upplägget, alltid ca 30 sekunder, ser ut enligt följande:

En person står och dansar utan att omgivningen reagerar över huvud taget. Men när beatet kickar igång på allvar, med en tung bas, hoppar alla in i dansen.

Dansstilen är i princip valfri – ju galnare eller fulare desto bättre. Inte mycket kvarstår från Al B:s originalrörelser (som ser ut så här) men en succé har det i alla fall blivit.

Här har du några Harlem Shakes:

Här har du en rad olika:

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.