Följ oss på Facebook

Assistans: Bolag beskylls för att vara oetiskt!

Publicerat 2013-10-08

Dammsuger förvaltningsrätten på beslut och domar kring LSS-berättigade.

Malmö.Tennisstjärnan Andreas Vinciguerra, 32, har börjat på sin nya framtid – som direktör. För att direkt hamna i hetluften långt ifrån centercourt. Hans nya bolag för personlig assistans beskylls för att vara oetiskt.

För att få fart på det nya företaget, Kärnassistans, gällde det att snabbt bli känd hos funktionshindrade med personliga assistenter. Allt för att få dem att byta bolag. För att få fram kontaktuppgifter och adresser började Kärnassistans att dammsuga förvaltningsrätten på beslut och domar kring LSS-berättigade vårdtagare. Det är uppgifter som normalt är skyddade av sekretess. Men med beslut i förvaltningsrätten blir uppgifterna offentliga.Den luckan har Kärnassistans utnyttjat för att ragga kunder.

”Hej. Vi kontaktar dig för att presentera vårt nya assistansbolag. Vi hoppas och tror att vi skulle kunna höja din livskvalitet”, heter det i säljbreven som är undertecknade av de båda ägarna Andreas Vinciguerra och Peter Kärnefelt. LSS-familjer som Sydsvenskan talat med har reagerat på Kärnassistans aggressiva marknadsföring. Läs vidare här……

Text: Hermod Pedersen

Foto: Håkan Röjder

Källa: Sydsvenskan.se

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.