Följ oss på Facebook

Assistans: Individuella perspektiv nödvändiga för beslut

Publicerat 2013-11-07

Emilias LSS-handläggare har sett henne på scenen.

Emilia Wärff är etablerad som dansare och designer med eget företag i Göteborg. Hon är en sådan entreprenör som politiker älskar att beskriva som Sveriges framtid. Inte nog med att hon försörjer sig inom ett kreativt gebit: hon skapar nya arbetstillfällen också. Att Emilia har kommit så långt har så klart främst att göra med att hon är välutbildad och driftig, men också med att hon i många år haft personlig assistans.

Emilia har en ryggmärgsskada och använder rullstol. För att fixa sin vardag behöver hon assistenter som stöttar henne i alla möjliga sysslor. Deras uppdrag är kompensatoriskt – de ska se till att hon inte stoppas av sitt funktionshinder, utan kan köra på privat och i karriären, som vem som helst. Ironiskt nog riskerar Emilia Wärff att bli av med sin assistans just för att hon gör så bra ifrån sig. Läs vidare här….

Källa: Expressen.se

Av: Liv Landell

Foto: Anders Fors

Kommentarer

  1. Förstår dom inte att det är just för att hon har assistans som hon har tagit sig dit hon är. Tycker de flest handläggare underskattar personliga assistenternas underbara jobb då det gäller utveckling och delaktighet.

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.