Följ oss på Facebook

Debatt: När blir Sverige tillgängligt för alla?

Publicerat 2014-05-02

Paneldebatt om tillgänglighet under Funka för livet 8-9 Maj.

Under mässan om funktionsnedsättning, Funka för livet, som arrangeras i Växjö 8-9 maj hålls två paneldebatter med tema ”När blir Sverige tillgängligt för alla?” respektive ”När blir Växjö tillgängligt för alla?”. Debatterna modereras av  Lars Jonsson på Agenda PR, och så här beskriver Lars paneldebatterna:

Jag ska moderera två debatter om tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning i Växjö 8-9 maj. Både riksdagspolitiker och lokala politiker ska delta i det som kommer vara ett av de få tillfällen under supervalåret då tillgänglighetsfrågorna sätts i centrumJag tänkte att detta kanske skulle kunna vara intressant för er att uppmärksamma på något sätt. Debatterna sker under mässan Funka för livet, en av landets största mötesplatser om funktionsnedsättning.

Den 8:e möts riksdagsledamöterna Lennart Axelsson (S) och Magnus Sjödahl (KD), som båda sitter i socialutskottet. Den 9:e möts Växjöpolitikerna Carin Högstedt (V) och Eva Johansson (C) i en debatt om hur och när Växjö ska bli tillgängligt för alla. Utöver detta deltar experter på tillgänglighet och företrädare för olika brukarorganisationer. Dessutom presenteras delar av en opublicerad kommunundersökning där Växjö deltagit. Läs mer om debatterna här: Funka för livet Program

Mässan i övrigt är fullspäckad med olika aktiviteter. Bland annat kommer besökare att kunna prova handikappidrott, eller ta del av föreläsningar av bland annat en flerfaldig paralympisk guldmedaljör samt grundaren och chefen för Glada Hudikteatern.

Funka för livet arrangeras för andra gånger den 8-9 maj i NCC Arena, Växjö.

Se tidigare inlägg:

Funka för livet

Besök hemsidan:

Funka för livet en mässa och mötesplats om funktionsnedsättning

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.