Följ oss på Facebook

Sport: Dokumentären ”Murderball”

Publicerat 2014-05-06

Se den Oscars nominerade dokumentären..

”Murderball” – så hette sporten från början, men det blev enligt en källa bland annat lite svårt att fixa sponsorer så nu går den under namnet rullstolsrugby.

I Rubins och Shapiros film, som vunnit en rad priser bland annat vid Sundance Film Festival och nominerats till en Oscar för bästa dokumentär, får vi stifta bekantskap med en sällsynt rå, aggressiv sport där man kraschar, välter, skriker och svettas tillsynes konstant.

Vi får följa Joe, före detta stjärnspelare och numera coach för Kanadas landslag, Mark som är USA:s nuvarande toppspelare och Keith, som nyligen blivit rullstolsburen efter en motocrossolycka. Vi får följa dem och även lära känna deras familjer och höra deras historier och syn på livet före och efter de stämplades som handikappade.

Se hela dokumentären här..

Kommentarer

  1. Mark är en inkomplett tönt.

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.