Följ oss på Facebook

When I walk

Tips: When I Walk

Publicerat 2014-07-07

En dokumentär om Jason DaSilvas erfarenhet med multipel skleros.

År 2006 var den då 25-årige Jason DaSilva på semester med sin familjen, en dag när dom var på stranden föll han plötsligt ihop. Han kunde inte komma upp igen. Hans ben hade slutat fungera han kunde inte ignorera sin sjukdom längre. Bara några månader tidigare hade läkarna berättat för honom att han hade multipel skleros, vilket kan leda till förlust av syn och muskelkontroll, samt en rad andra komplikationer. Jason försökte träna för att klara av det, men problemen blev bara värre.

Efter hans nedslående fall på stranden, vände han sig till sin mamma som påminde honom om att, trots sin sjukdom var han fortfarande en lycklig ung man som hade möjlighet att fullfölja det han älskade mest: konst och filmskapande. Jason plockade upp kameran och gav sig ut på en världsomspännande resa i jakt på healing, självupptäckt, och kärlek.

Begränsad tillgänglighet och behovet av rullstolar är i fokus för en ny dokumentärfilm som hade sin nationella debut i Seattle den 23 juni. Filmen är regisserad av filmaren Jason DaSilva som fick Multipel Skleros vis 25 års ålder, i dokumentären får vi följa honom och se hur han får omdefinera sitt liv och hur han kämpar med den hårda verkligheten med ett liv i rullstol. Resultatet är en ”livsbejakande dokumentär fylld med oväntade ögonblick av glädje och humor.”

Se trailern här:

Här är en intervju med filmskaparna..

För mer information och för att få tag i hela filmen besök deras hemsidan:

When I walk

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.