Följ oss på Facebook

Hjälpmedel: 5 nya innovativa rullstols designer

Publicerat 2014-10-20

Titta på de senaste innovationerna inom rullstols utformande.

Whill

whill rullstol

Det är kombinationen av hög prestanda och sen är den snygg oxå. WHILL Model A är konstruerad och utformad för att så lätt som möjligt integreras på alla olika plan i ditt liv, så som på jobbet i vila eller lek. Den är kraftfullt, elegant och intuitiv.

WHILL grundades och är designad av före detta Toyota och Nissan bil branschexperter och ingenjörer, och det är världens första förflyttningshjälpmedel någonsin att ha 4 fyrhjulsdrift och en egen utvecklad kärnteknologi som möjliggör avancerade rörelse och fullständig terräng körning.

Besök deras hemsida här: WHILL

Artikel om Whill (OBS på enegelska):

Whill Raises $11 Million Series A for High-Performance ‘Wheelchair’

Mountain Trike

mountain trike

Är stolen avsedd att vara motsvarigheten till en mountainbike för rullstolsburna. Den är utvecklad i samarbete med skadade soldater i den brittiska armén Rehabilitation Centre i Surrey och har pump-action spakar som förstärker arm styrkan och förhindra leriga händer, samtidigt som den tillåter hand styrning. Ett enda hjul bak ger stabilitet i motlut, ta bort rädslan för att välta, medan ett par tipphjul på framsidan ger samma trygghet när man går neråt. Individuell hjulupphängning på varje hjul ger en smidig och bekväm körning upp för trottoarkanter eller över kullerstenarna, spruckna trottoarer och trädrötter.

Besök deras hemsida här: Mountain Trike

Ultra Long Distance rullstol

long distance wheelchair

En skapelse av industridesignern Andrew Mitchell, denna rullstol är baserad på den lågt hängande, aerodynamiska form av en racingstol, den är optimal för långdistansanvändning. Genom att använda samma teknik utvecklad för racing cykelramar, är den strömlinjeformade tvådelade chassi tillverkat av ett tunt kolfiberskal över en expanderad skumkärna, de två armarna har inställbara fjädringar som passar vägbanan. Användaren sitter i en justerbar hängmatta, upphängd i ramen, medan sittplatsen har utformats för att hålla axlarna över kanten av drivhjulen, för att engagera hela kroppen och ger maximal effekt. Om det ser för bra ut för att vara sant, ja, det är för att det är det – tyvärr är det bara en konceptdesign, med inga planer på tillverkning.

Besök deras hemsida här:  Long Distance Wheelchair

Chair for Life

chair forl ife

 

 

Designad för att vara lätt att anpassa för växande barn, den består av ett standardchassi som kan anpassas med en katalog över bilagor och skräddarsydda komponenter. Den innehåller en vertikal lift som tillåter barnen att se öga mot öga med sina kamrater, medan en automatiskt justerbar hjulbas tillåter användaren att anpassa stolen för att passa inomhus eller utomhus. Ett bredare, längre spår ger stabilitet när det behövs och kompakthet för manövrerbarhet i mindre utrymmen, som möjliggör större frihet och oberoende. ”Se barnet, inte stolen” var den motiverande tanken bakom designen.

Läs mer här: Chair For Life

Tankchair

Tank chair

Vad händer när en stridsveteran utformar en rullstol? Svaret kan finnas i form av denna rullstol Tankchair, det tyngsta elrullstol av dem alla. Det uppfanns av ex-soldaten Arizonan Brad Soden för sin hustru Liz, efter att hon bröt ryggen i en lastbils olycka. Inspirationen till designen kom från hans svärfar, som dök upp en dag när han tog isär en vanlig rullstol i sitt garage en och sa: ”Vore det inte coolt om du kunde sätta hjul som som på en tanker? Resultatet blev ett rejäl stålchassi med stöd av två gigantiska larvband, den klarar av sand, snö, grus, sten och lera med sina 12-tums breda gummislitbanor, och kan klättra en gradien så brant som 10%.

Läs mer här: Tankchair

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.