Följ oss på Facebook

Hjälpmedel: Rulltrappa anpassad för rullstolar

Publicerat 2014-11-25

Jesus Sanchez är en spansk en industriell ingenjör som har uppfunnit en innovativ rulltrappa som passar rullstolar och skrymmande föremål.

För hans sista examensarbete uppfann Jesús Sánchez en elegant lösning på problemet med rörlighet för funktionsnedsatta.

Den smartaste delen av designen är dess steg. Normalt har rulltrappans trappsteg en standardbredd. Men med ett tryck på en knapp, möts tre steg för att skapa en plattform som är perfekt dimensionerad för en rullstol.

Som Sánchez påpekar, kan en sådan dubbel funktions rulltrappa medför några betydande kostnadsbesparingar för byggare som annars skulle behöva installera en hiss. De flesta rulltrappor är frånskilda från varandra den som går upp och den som går ner har var sitt system. Men Sánchez utformat en koppling som gör att upp och ned rulltrappor kör på samma bälte för att få driftseffektivitet.

Sánchez, som redan har patent på designen, söker nu upp investerare som ska kommersialisera sin idé.

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.