Följ oss på Facebook

Hjälpmedel: Snygga väskor till rullstolen

Publicerat 2014-12-12

Alltför många tillbehör för rullstolsburna saknar snygg designe. Ett team av designstudenter från Brunel University London har slagit sig ihop med webbsidan Blue Badge Style för att producera snygga tillbehör.

Bästa design väljs av en offentlig omröstningen och den kommer man sedan göra en prototyp av.
Rullstols användare kräver en snygg design, studenter vid Brunel University London är inställda på att skjuta till glitter och glamour samt göra livet lite lättare för världens rullstolsburna.

De arbetar med grundare av Blue Badge Style hemsida, Fiona Jarvis, för att ta upp några viktiga frågor. Fiona förklarat : ”Stil och funktionshinder bör inte utesluta varandra, snygga tillbehör till rullstolar är nästintill obefintligt idag. Funktionshindrade behöver några väl utformade tillbehör som inte bara är i marin eller svart..” Så hon utmanade Brunel sista års elever på produkt och industridesigns att ta itu med fyra huvudområden och de 22 resultat kommer nu att gå till offentlig omröstning för att avgöra vilket som kommer att tas fram till en fungerande prototyper.

De har producerat konstruktioner som rör några centrala frågor för praktiskt, men ändå chica rullstolar:

Väska – rullstolsanvändare måste hänga hela sitt liv på baksidan av en stol. Väskan måste vara säker och tillgänglig när du sitter, men också göra det fashionabla och elegant
Party – En praktisk cocktailhållare. Det är svårt att hålla en drink och köra stolen på samma gång, omöjligt med en kanapé också! De flesta dryck-hållare är för vattenflaskor, inte cocktails.
Stol – Styla min rullstol. Stolarna är fortfarande inte alltid det bekvämaste och kommer i vilken färg du vill så länge det är svart. Komfort och stil bör vara nyckeln.
Regn – En vattentät rullstols täckning som även säger att jag är trendig. Det är svårt att hålla ett paraply och köra stol samtidigt. Även om det finns vattentäta omslag tillgängliga, de är inte speciellt eleganta.
Andra designidéer som kom ut av projektet inkluderar en telefon laddare som drivs av Wheeling och någonstans för rullstolsanvändare att placera en skylt när man är på en demonstration! Läs vidare här…

Gå in och titta på det olika designerna och rösta på din favorit här:

Brunel Designe Competition 

Concept-selection-compilation_121114_Page_04

Källor:

Phys.org

Blue Badge Style

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.