Följ oss på Facebook

Hjälpmedel: Carbon black

Publicerat 2014-12-19

Carbon Black är en elegant, minimalistisk designad stol som vill ge rullstolsanvändare ett effektivt och elegant nytt sätt att ta sig runt.

Enda sedan han bröt ryggen vid 14 års ålder har Andrew Slorance drömt om att göra om och att uppgradera rullstolen. Nu, mer än 30 år efter sin ryggmärgsskada, får han äntligen sätta hjulen i rullning. Slorance Carbon Black är en elegant, minimalistisk designad stol som vill ge rullstolsanvändare ett effektivt och elegant nytt sätt att ta sig runt.

carbon_black_wheelchaircarbonblack2Rullstolen väger 8,5 kg och är byggd nästan helt i kolfiber. Slorance beskriver de stora fördelarna med materialet i en rullstolls design som förbättrad energieffektivitet och komfort, genom en förmåga att bättre absorbera vibrationer från vägen. Han hävdar att när användaren trycker med armarna i en traditionell, metall rullstol så går en stor del av energin förlorad genom hela strukturen. Kolfiber, säger han, ger användaren mycket mer värde för varje push. (Original texten är på engelska) Läs vidare här…

Besök hemsidan här: Carbon Black

Källa: Gizmomag

Kommentarer

  1. Den kostar 100000kr+, vilket är vansinne!

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.