Följ oss på Facebook

sean gray

Tillgänglighet: Is This Venue Accessible?

Publicerat 2015-01-08

Jag har gått på konserter där jag inte visste om att de var icke tillgängliga och jag har blivit strandsatt. Jag insåg att jag inte vill att andra ska behöva gå igenom samma sak.

Sean Grays brytpunkt kom i november när han fick lämna sitt dags jobb. Han äger två väl ansedda punkrock skivbolag – Accidental Guest Recordings  och Fan Death Records.

Som en hängiven musikälskare, ville han ta ett par drinkar och gå och se hans favoritband för att muntra upp sig själv. Men hans mod sjönk när han kollade informationen online för spelningen, de visade sig att det skulle vara fysiskt omöjligt för Sean att komma in och delta.

Gray som är sångare i ett band som hetter Birth (Defects), har Cerebral pares och använder en rullator. Och stället han ville besöka den natten, The Pinch, i Washington DC, så spelar banden i en källare och för att ta sig dit så måste du ta dig ner för en massa trappor.

Gray blev upprörd och förbannad, men sedan såg han till den centrala grundsats i punkrock kulturen: diy, eller etos gör-det-själv. ”Jag kommer att bestämma platsen själv istället ”. Jag har gått på konserter där jag inte visste om att de var icke tillgängliga och jag har blivit strandsatt. Jag insåg att jag inte vill att andra ska behöva gå igenom samma sak.

Och så, förra månaden lanserade han webbplatsen Is this Venue Accessible?, sidan är tänkt att dokumentera vilka musikscener i USA som är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Läs vidare här…

Så skall du till USA och är sugen på att gå på konsert så titta in på denna sida:

Is This Venue Accessible

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.