Följ oss på Facebook

Events: Var med i Göteborgs största KRAM MOB experiment

Publicerat 2015-01-09

"Vi kommer att uppmärksamma årets "Internationella kramens dag" onsdagen den 21 januari 2015, genom att stanna upp en stund och känna efter hur närhet känns"

Genom att stanna upp en stund och känna efter hur närhet känns. Något så enkelt som en kram, som får oss människor samman. Vi genomför det som ett experiment och vi ställer oss frågan.. ”Hur känns det i kroppen när jag kramas?”.
För om vi kan känna efter riktigt hur det känns inne i oss, då kan vi enklare vara med och bidra med vår essens till ett mer medvetet och kärleksfullt samhälle. Det är dags att vakna upp och känna efter hur mycket kontakt med andra vi egentligen vill ha i våra liv och på vilket sätt vi vill bidra med det.
Så kom med och få hela Centralstationen att stanna upp mitt i rusningen! ?

? Vad kan en kram bidra med? ?
Den genomsnittliga tiden av en kram mellan två personer är 3 sekunder. Men forskare har upptäckt något fantastiskt. När en kram varar i 20 sekunder skapas det en spektakulär terapeutisk effekt på kropp och själ, då närheten av kramen nämligen producerar hormonet ”oxytocin”, även känd som kroppens må bra-hormon.
Detta må bra-hormon ger många fördelar till vår fysiska och psykiska hälsa och hjälper oss bland annat att koppla av och känna oss trygga.
Denna underbara lugnande känsla av behag erbjuds helt fritt varje gång vi har en person i våra armar, som om vi håller i ett litet barn, som när vi myser med våra husdjur eller när vi dansar med vår partner. Ju närmare vi kommer någon eller oss själva, desto mer äkta kärlek känner vi i oss själva ?

? Hur kommer det gå till? ?
Vi samlar oss runt omkring tågtavlan inne i Göteborgs centralstation (mitt emot Espresso house) onsdagen den 21 januari kl 17:50 (ca 10 min före vi kör igång) och går först runt som vanligt eller låtsas som vi bara står och väntar.
När klockan slår 18:00 precis, så kommer lugn musik sättas igång och ett par stora skyltar kommer fram i mitten där det kommer stå; ”Vi tycker om att kramas”, ”Närhet för oss samman”, ”Det är internationella kramens dag idag”.
Det är då det är dags att sprida ut oss (förhoppningvis hundratals, häftigt om det kunde bli nästan halva stationen) och krama en vän eller vem som helst!
Varför inte passa på att våga kramas i minst 20 sekunder eller längre för att känna efter om forskarna har rätt. Vad är det som händer i din kropp? Helt prestigelöst… bara njut!
För er som vill, så fortsätter vi att kramas i ca 10-15 min tills musiken stängs av och lämnar då kvar vår härliga energi till alla resenärer och i väggarna vid Centralstationen.
För om du inte vill krama någon som du inte känner (vilket också är att rekommendera för att våga öppna upp för nya vanor) så går det ju lika bra att du tar med en vän eller varför inte många kramgoa vänner, som du kan krama.
Det är också öppet för att bara komma och se på när alla andra kramas och då får ni gärna passa på att fota och filma. För er kännedom kommer vi även att bjuda in media, för att dokumentera Göteborgs största kram mob experiment! ?

? Tycker du också att världen behöver fler kramar? Vill du också ha en kram? Kom då och kramas med oss och bjud in alla dina vänner, familj eller kanske någon du inte hittills känner. Var en del av ett unik kram mob experiment som sprider glädje och kärlek! Tack för just dig, du behövs ?

För mer information och för anmälan besök eventet här:

Göteborgs största KRAM MOB 

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.