Följ oss på Facebook

Kärlek & Sex: sexualitet och funktionsnedsättningar

Publicerat 2015-02-03

En funktionsnedsättning kan yttra sig på många olika sätt. Vissa funktionsnedsättningar är synliga, medan andra är mindre synliga.

Texten under är tagen från rfsu.se

För en del personer kan det handla det om att sinnesintrycken som synen eller hörseln inte fungerar så bra, vilket i sin tur kan påverka ens förmåga och möjlighet att kommunicera.

För andra kan det handla om en medfödd eller förvärvad hjärnskada, en skada påryggmärg eller ben, något som kan påverka förmågan att njuta av eller att praktisera sex.

Du som har intellektuella eller kognitiva funktionsnedsättningar kan ha särskilda behov, exempelvis anpassad information på lättare svenska.

Medan du som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, och som har svårt med samspel och att uppfatta nyanser i kommunikation, kan behöva text och råd kring just detta.

Om du lider av värk som gör sig påmind vid sex så finns det särskilda tips om vad man kan göra för att minska påverkan på sexlivet.

Mycket av den information som finns på våra sex- och relationssidor är förstås användbar för alla – oavsett funktionsnedsättning eller ej – men här nedan finns några artiklar med särskilda tips och råd kring några funktionsnedsättningar! Läs vidare här….

Besök RFSU’s hemsida här..

Text tagen från rfsu.se

Källa: RFSU.se

 

 

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.