Följ oss på Facebook

Resor: Rullstolsanpassade stränder

Publicerat 2015-03-13

Många platser i världen erbjuder stränder som är rullstolsanpassade, men det kan vara svårt att hitta dem.

Vissa erbjuder åtkomst via gångvägarna eller ramper och vissa erbjuda även specialdesignade strand rullstolar som du kan hyra. Nedan följer en lista över några tillgängliga stränder runt om i världen.

Rehab Point beach Kalifornien, USA 

Kalifornien Ligger på västkusten i USA, har en av de vackraste kusterna i världen. Många människor känner till hot spots som Santa Monica och Malibu. De erbjuder gångvägarna och ramper, men är trångt mycket av tiden på grund av deras popularitet som resmål. En annan sak som Santa Monica erbjuder är en mycket eklektisk blandning av människor. Andra stränder som Rehab Point i Oxnard, har en asfalterad väg som är ca 900 meter lång. Stigen slingrar sig runt sanddyner med fantastisk utsikt över havet längs vägen.

virginia-beaches

Virginia, USA

Östkust delstaten Virginia ligger på andra sidan av USA, har finns några av de mest pittoreska stränderna. Virginia Beach är i synnerhet ganska populär som turistmål. Det finns parkeringsplatser som erbjuder direkt tillgång till strandpromenaden. Flera av Virginia stränder erbjuder även uthyrning av strandrullstolar, men tänk på att ringa i förväg för att reservera dem.

pattaya-beach-16-1

A-One Pattaya Beach Resort, Thailand

En av de mer populära turistmål i världen. A-One Pattaya Beach Resort erbjuder lyx och kvalitet. Hela fastigheten är ansluten med ramper som sträcker sig ut över vattnet som förbinder den massiva egendom. Alla rum är tillgängliga och stranden erbjuder ramper och  tillgång strandpromenaden. Detta är en av de få orter i Thailand som har funktionshindrade resenärer i åtanke.

sirensresortgrekland

Sirens Resort, Loutraki, Grekland

Sirens Resort  erbjuder en av de bästa rullstolsreseupplevelser i världen. Denna anläggning i medelhavet är utrustad med rullstolsanpassade rum samt fullt tillgängliga duschar och badrum. Fastigheten har fina breda gångvägar som gör navigering enkelt. Dom har en ramp som sträcker sig direkt ut i havet!

freedom-shores

Freedom Shore, Isla Aguada, Mexiko

Semesterort Freedom Shore skadades av en krigsveteran som skadades i Vietnamkriget. Hela anläggningen utformad med rullstolsburna i åtanke. Tillgång till stranden är möjligt via en stor strandpromenad som utformats speciellt så funktionshindrade resenärer kan njuta av stranden. Många andra förmåner såsom dykning och lokala taxibilar gjorda för att transportera rullstolsburna och tillbaka på fastigheten.

hanauma-bay-oahu-hawaii-big

Hanauma Bay, Honolulu

Denna strand ligger på den hawaiianska ön Oahu. De erbjuder gratis användning av sina specialutrustade strand rullstolar för användare med särskilda behov. Våt eller torr sand är lätt att navigera med dessa speciella stolar. Orten här är också mer än tillmötesgående med tillgängliga rum och gångvägar.

Cancun, Mexico

Cancun, Mexiko

Förutom att erbjuda några av de mest fantastiska naturscenerier på planeten, är Cancun en av de mest rullstolsanpassad stranderna. Massor av gångvägarna är placerade längs stranden, orter har breda vägar och även en privat strand.

Tenerife_cristianos_beach_B

Los Cristianos, Tenerifa

Los Christianos som ligger på Tenerifa har en rad olika hotel och faciliteter som erbjuder fullt anpassade boende. Strandpromenden är lång och bred och du tar dig runt utan problem med din rullstol. Det finns även möjlighet att hyra elrullstol på plats. En bit av stranden är helt anpassad för personer med olika funktionsnedsättningar. Där kan du komma ut i vattnet med hjälp av olika vatten hjälpmedel.

manly beach

Manly Beach, Australien

En kort båtresa från fastlandet tar dig till Manly Beach. Mycket tillgänglig med en uppsjö av kaféer, restauranger och butiker, det finns mycket att se och göra om du tröttnar på att hänga på stranden.

toscana

Toscana, Italien

Denna stora italienska regionen har flera tillgängliga stränder. Ramper och gångvägarna är i överflöd i detta turist Mecka med de bästa fyra mest tillgängliga stränder i Toscana är Alcione BeachBagno Auroria, Fossa Maestra, och Stella del Mare. Några av dem har duschar och omklädningsrum. Många av de orter i Toscana erbjuder handikappvänliga rum och boende.

Källa: http://www.curbfreewithcorylee.com/

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.