Följ oss på Facebook

Video: Dokumentären ”Life According to Sam”

Publicerat 2015-07-24

"Livet Enligt Sam" handlar om en familjs modiga kamp för att rädda sin ende son som har den sällsynta och dödlig sjukdom, progeria.

Medelåldern för dödsfall från progeria är 13, det finns ingen behandling, och inget botemedel. Dr. Leslie Gordon och Dr Scott Berns är inställda på att ändra detta. När deras son Sam, fick diagnosen progeria vid två års ålder, berättade läkarna för Leslie och Scott att njuta av Sam medan de kunde. De vägrade att tro att detta var svaret. På mindre än ett decennium, har deras framsteg lett till identifiering av den felande genen, de har skapat den första läkemedelsprövningen för behandling, och avslöjat den fantastiska upptäckten att progeria är kopplad till åldrandet i oss alla.

Sam gick bort den 10 januari 2014 17 år gammal, efter sviterna av sin sjukdom.

Läs om Miles som är den enda med Progeria i Sverige: Miles lever sitt liv i turbofart

Läs om progeria här: Progeria

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.