Följ oss på Facebook

Bemötande: Saker du inte skall göra eller säga till en person i rullstol

Publicerat 2015-09-10

Jag är till exempel inte döv, det är mina ben det är fel på!

Texten under är tagen från The Huffington Post. och översatt till svenska.

1. Böj dig ner för att prata med dig.

Jag är inget barn! Gör inte som mannen under!

böjdigintener

2. Prata med personen jag är med istället för att prata med mig

Bara för att jag sitter i rullstol betyder inte det att jag inte kan föra en vanlig diskussion eller ta mina egna beslut! Lite coolt dock för jag kan ju bara sitta här medan du frågar den jag är med vad jag tex vill äta om vi besöker en restaurang.

tumblr_m3szg0eUJ31qg00c7o1_500

3. Hoppar vettskrämd åt sidan som om jag inte har någon kontroll vart jag skall och att jag är på väg att köra på dig!

Ärligt talat, jag har kontroll över min rullstol och jag lovar att jag inte var på väg att klippa dina hälsenor. Även om jag efter din överdrivna reaktionen blir lite frestad…

1419070478-dianna

4. Ge mig ”The evil eye” när jag kör in på handikappsplats!

Bara för att jag är ung betyder det inte att det är möjligt för mig att faktiskt behöva parkera på en handikappsplats. Glädjen jag känner när jag ser deras ansikten när min assistent tar ur min rullstol. Där ser ni…

5. Peka på mig för att visa dina barn

 När barnen tittar på mig eftersom de verkligen är nyfikna så har jag inget emot det alls. Men om det är föräldrar som pekar ut mig … det är inte ok!!!

200

6. Pratar med mig som om jag är döv

Det ä mina ben som inte funkar mina öron är det inget fel på!

are-you-kidding-me-gif 

7. Ta kort på mig när

Jag var satt på tunnelbanan och en kvinna tar upp sin mobil och tar ett kort på mig och glömde att stänga av blixten. Kanske tog hon en bild av andra människor eller golvet i vagnen. Men jag är inte övertygad, hennes beteende efter hela händelsen var alldeles för konstigt. Jagad av paparazzis innan jag ens är berömd. Om du nu så himla gärna vill fota mig så kan du ju i alla fall fråga så jag hinner posa.

Jennifer-Lawrence-flipping-off-camera-in-Silver-Linings-Playbook-GIF

8. Fråga mig vad jag har gjort

Om vi ??räknar med en genetisk mutation som hände i livmodern har jag inte ” gjort något ”. Bara för att jag sitter i rullstol vid 21 års ålder betyder det inte att jag har brutit benen.

 

 

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.