Följ oss på Facebook

Skärmavbild 2015-10-29 kl. 13.23.52

Hjälpmedel: Bead ett fordon för dig i rullstol

Publicerat 2015-10-29

Bead är en elscooter för personer som sitter i rullstol.

Designen är retro, funktionell och genomtänkt. Den är ett hjälpmedel så tillgängligheten har varit ett ledord i utvecklingen. Självklart går den att måttbeställas i olika bredder. Den är ingen Permobil eller handikappscooter. Bead är en riktig scooter som tar dig dit du vill i alla väder, även i snö och på en badstrand. Den är enkel och rolig att använda, du kör in i din Bead med rullstolen och med en knapptryckning låser den fast rullstolen samtidigt som den höjer sig till körbart läge.

Bead är en kraftfull elscooter som är utrustad med navmotorer i båda bakhjulen. Som standard har vi en generativ bromsning som innebär att så fort du släpper på gasen så bromsar den automatiskt. Det finns även en broms på framhjulet som sköts manuellt. Körsträckan är upp till 50 km på blybatterier eller 120 km på Lithium Ion batterier. I varje Bead finns det en monterad batteriladdare och laddningen sker genom ett vanligt eluttag.
Bead är klassad som cykel klass III och får framföras på gång, cykel och vägbanor. Det krävs inget förarbevis.

Om du behöver mer anpassning kan vi även specialanpassa din Bead så du klarar av en aktiv fritid!

Maxhastigheten är 20 km/h

Längd 154 cm
Bredd från 114 cm
Vikt 165 kg
Färg valfri

Besök deras hemsida för mer information: Bead Handikappsfordon

 

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.