Följ oss på Facebook

Tv: Min bror kollokungen

Publicerat 2015-12-15

En drama serie på Svt som handlar om hur det är att ha ett syskon som är annorlunda.

Vi får följa 12-åriga Sonja och hennes storebror Harry som är Autistisk. Harry ska gå på kollo under sommaren och familjen har hyrt en sommarstuga i närheten av kollot. Nu hoppas Sonja att hon äntligen ska få egen tid med sina föräldrar. De verkar nämligen ha glömt bort att vi alla har särskilda behov, bara vissa mer än andra.

På sommarstället träffar Sonja en ny kompis som heter Fanny, men hon vågar inte berätta för henne om sin bror. Istället målar hon upp en drömbild av sin storebror. I hennes fantasti blir han en annan sorts brorsa, en rockstjärna som är ute på turné. Sonja trasslar sig in allt mer i lögnen. Vågar hon berätta vem hennes bror egentligen är?

Idén till serien kommer från manusförfattaren Ditta Bongenhielm, som själv har ett barn med autism: – Ända sen en av mina söner fick sin diagnos har jag velat berätta en historia om hur det kan vara att växa upp med ett syskon som är annorlunda. Hur känns det att ha en bror eller syster som får allt fokus? Att alltid vara den som förstår och tvingas acceptera att ens egna behov kommer i andra hand? Jag vill också ta upp hur en familj påverkas i stort. Att det är högt och lågt, svårt och berikande, och inte sällan med en befriande humor. Inte helt olikt en ”vanlig” familj med andra ord, men kanske med lite extra allt…

”Min bror Kollokungen” hade premiär 6 december i Barnkanalen.

Första avsnittet kan du se här: Min bror Kollokungen Avsnitt 1 

Du kan se avsnitten på Svtplay.se

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.