Följ oss på Facebook

Resor: Handiscover

Publicerat 2016-01-12

Ökad frihet för människor med begränsad rörlighet

Många med begränsad rörlighet avstår från att resa. Man vet t.ex. inte om semesterboendet har tillräckligt bred badrumsdörr för en rullstol att kunna komma igenom, hur höga trösklarna är eller hur många trappsteg det är upp till entrén. Svenska Handiscover är den första community-baserade bokningstjänsten för semesterboende för personer med fysiska begränsningar.

Handiscover grundades av Sebastien Achimbeaud, med rötter i både Frankrike och Sverige. Han upplevde hur svårt det var resa tillsammans med sin son som har en muskelsjukdom.

– Jag ville visa upp världen för min son, men kunde inte hitta passande boenden. Med Handiscover vill vi öka alla människors frihet att resa genom att knyta samman dem som reser med begränsad rörlighet med dem som har lämpliga boenden. Som ett Airbnb för personer med begränsad rörlighet, säger Sebastien.

Idag förmedlar Handiscover 900 klassificerade och kontrollerade boenden i bland annat Spanien, Sydafrika, Frankrike och England. Nya destinationer lanseras löpande.

Mer än en tiondel av världens befolkning har i någon mån begränsad fysisk rörlighet. Det kan bero på olika grader av funktionshinder, sjukdom eller på stigande ålder – en grupp som blir allt större då befolkningen blir allt äldre.

Svenska Handiscover.com är den första community-baserade bokningswebbplatsen för semesterboende för personer med fysiska begränsningar, samt deras släkt och vänner som vill kunna resa i samma sällskap.

Kärnan i Handiscover ligger i ett unikt klassificeringssystem i tre steg, markerade med synliga symboler, som tillåter användare att välja boende baserat på deras nivå av rörlighet.

· Du kan gå, även i trappor. Boendet har maximalt 15 trappsteg

· Du kan klara ett steg i taget (max 15 cm). Boendet är delvis tillgängligt och kan passa vissa rullstolsanvändare.

· Du behöver ett fullt anpassat boende. Eventuella trösklar på max 3 cm. Passar rullstolsanvändare.

Besök deras hemsida för mer information: Handiscover.com

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.