Följ oss på Facebook

Bemötande: Mamman: ”Sluta tyck synd om de som ser annorlunda ut”

Publicerat 2016-03-11

Charlie Crenshaw är precis som vilken bebis som helst. Förutom en sak: hon föddes med ett smultronmärke i ansiktet.

Nu lägger hennes mamma Katie ut bilder på henne för att bryta stigmat kring dotterns utseende.

– Människor tenderar att tycka synd om den som ser annorlunda ut, det skulle jag vilja ändra på, säger mamman till Huffington Post.

Sex månader gamla Charlie Crenshaw är en fullt frisk och glad bebis. Trots det får hennes mamma Katie Mullis Crenshaw nästan dagligen frågor om ”vad som är fel” med dotterns ansikte.

Charlie föddes nämligen med ett så kallat smultronmärke, en godartad tumör som läkarna säger är helt kosmetisk och som kan försvinna med tiden. Med Katie har tröttnat på att få höra kommentarer om dotterns utseende och i ett blogginlägg säger hon nu stopp.

Vi behöver inte prata om det varje gång du tittar på henne. Charlie är Charlie och det är en del av den hon är. Det behöver inte ständigt kommenteras, kritiseras eller ifrågasättas […] Det är en del av hennes unika skönhet. Det kanske aldrig försvinner och vet du vad? Det behöver det inte. Kan vi inte prata om hennes senaste framsteg, hennes underbara leende eller hur vackra hennes ögon är istället?” skriver Katie Mullis Crenshaw.

CharlieCrenshaw2

katie-mullis-crenshaw

katie-mullis-crenshaw2

katie-crenshaw-800Vill öppna folks ögon

Som ytterligare en protest mot hur dottern blir behandlad har Katie nu även börjat sprida bilder på henne för att få folk att se förbi smultronmärket.

– Människor tenderar att direkt tycka synd om de som ser annorlunda ut och det är en sak jag vill förändra, säger Katie till Huffington Post.

Ge barn bättre självförtroende

Efter att hon delat Charlies historia har hon dock mottagit en del kritik för att hon inte valt att operera bort märket.

– Ingen vill att deras barn ska bli mobbade men barn är hänsynslösa. De kan reta någon för vad de heter, vilka skor de har eller hur de pratar. Jag var själv mobbad som liten och det var inget fel på mig. Jag tror att vi behöver uppmuntra våra barn till att bygga upp sitt självförtroende och öka sin självkänsla istället.

Som tur är har Katie även fått mängder med uppmuntrande mejl från människor som själva har barn med smultronmärken.

Källa: Aftonbladet.se

Besök Katies blogg här: Twelve & Six

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.