Följ oss på Facebook

bodycombat

Träning/Hälsa: Bodycombat

Publicerat 2016-10-12

Vill du testa bodycombat?

Jag har under många gått på flera olika gruppträningar på helt vanliga gym. Förutom det senaste året har jag nästan alltid varit ensam i stol på dessa klasser och jag vet inte om det beror på att man kanske inte tänker sig att det är möjligt att gå på de här klasserna när man tillexempel sitter i rullstol.

Av alla de olika klasserna jag har testat så är det särskilt en klass som jag alltid har hållit fast vid och det är Bodycombat. Bodycombat är kampsports inspirerad konditionsträning. Det är ungefär som boxning men man slår och sparkar i luften utan motståndare.
Jag gillar Bodycombat eftersom jag lätt får upp en hög puls under passet och jag tycker det är en bra träningsform för oss i rullstol eftersom det går att sitta kvar i stolen under hela passet om man har svårt att fort ta sig upp och ner från golvet. Sista låten är visserligen alltid mage på golvet, men har man svårt att ta sig ur sin stol så går det lika bra att sitta kvar och köra en egen variant på styrka som tillexempel Bicepscurl.
Bodycombat är också ett bra pass eftersom det lätt går att anpassa efter sin egen förmåga, du väljer själv hur hårt du kan eller vill slå vilket kan variera beroende på vilket typ av skada man har eller hur vältränad man är.

Bodycombaten består av både mycket slag med armarna men även en hel del sparkar med benen och då går det ju att välja att sparka om man vill och kan det. Eller så gör man olika slag med armarna i samma riktning som de andra sparkar. Man kan också göra som jag brukar göra genom att använda hantlar i benlåtarna och köra lite extra axlar. För mig fungerar det bra att kombinera slag och lite extra styrka med hjälp av hantlar eftersom det hjälper mig att få upp en högpuls.

Om du skulle vilja testa tillexempel bodycombat eller något av de andra passen jag går på men inte vill göra det själv. Så får du gärna höra dig till mig så kan vi gå tillsammans. Jag går på Fitness24seven i Göteborg som är ett väldigt bra gym med bra instruktörer och jag känner mig alltid välkommen där. På Fitness24seven och även på många andra gym kan du testa någon eller några gånger innan du bestämmer dig för om du vill köpa ett kort hos dem.
Hör också gärna av dig till mig om du har några mer funderingar eller har fler frågor kring hur det fungerar för mig som rullstolsburen att gå på både Bodyjam, GRIT strenth, CXWORX och Bodycombat.

Du kan mejla mig på: felicia@mittfunktionshinder.se.

Var också uppmärksam för inom kort kommer det upp en intervju här på MIttfunktionshinder som jag har gjort med en instruktör som både jag och flera andra i stol går på pass för. Jag har intervjuat henne för att höra hennes perspektiv om hur hon upplevt det att plötsligt få oss i stol på sina klasser.

 


Text:
Felicia Sparrström

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.