Följ oss på Facebook

Kärlek & Sex: Att flirta utan att se

Publicerat 2016-10-17

Hur går det till när personer som inte kan se flirtar? Monica Granberg har intervjuat tio synskadade om just detta.

Jag har funderat en del på hur det går till när synskadade flirtar och hur det fungerar för två blinda personer att dejta. Det har även Monica Granberg funderat på och därför intervjuade hon tio personer, fem kvinnor och fem män som antingen hade blivit blinda i vuxen ålder eller som var födda med sin synskada. Hon ville ta reda på hur det blir när andra sinnen än synen tar över vid dejtandet och det visade sig att beröring spelade stor roll.

– Av att hålla i en arm kan man få en uppfattning om hur en kropp är byggd.  Av beröring kan man också utläsa intresse om en hand dröjer sig kvar på armen till exempel, eller hur fast ett grepp är. Ett handslag kan säga mycket, ” skriver Monica Granberg i sin artikel. ”

För att läsa hela artikeln klicka på länken: RFSU

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.