Följ oss på Facebook

Gästbloggare: Erik Dahlström

Publicerat 2016-10-18

Erik berättar om en dag på skolan och lite tankar om praktikplatser och att skaffa ett jobb.

Hej! Jag heter Erik och gör min gymnasiepraktik på livsanda assistans och webbsidan Mittfunktionshinder. Jag skall vara här i fyra veckor. Jag går i vanliga fall sista året på Hulebäcksgymnasiet.

En dag på handel administration och varuhantering på gymnasiesär på Hulebäcksgymnasiet. Taxin hämtar mig hemma 07:30 det tar ca 20 min att ta sig till skolan. Jag börjar 08:00 jag brukar vara där 07:50- 07:55. Vi har ett fika/uppehållsrum som vi brukar vara i mellan lektionerna. Detta rum används även som lektionssal ibland. Första lektionen kan se ut olika från dag till dag men t.ex. en måndag så brukar vi prata om helgen och en liten samling där vi går igenom uppgiften och oftast även dagen. Om de är något som behövs pratas om t.ex. om de händer nått speciellt eller om någon inte mår bra så kan vi prata om det.

Nu under praktikperioden har de inte varit helt enkelt att hitta någon praktikplats till mig som har en funktionsvariation. Jag tycker det är sorligt att inte företag släpper in studenter i arbetslivet vare sig man har en funktionsvariation eller inte. Det förekommer tyvärr att man blir satt på ett ställe som inte funkar t.ex. så funkar det inte att jobba i butik för mig. Detta blir man satt på för att det inte finns några praktikplatser. Att få ett jobb måste vara ännu svårare. Om det är så att syokonsulenterna är slappa så måste det ske en bättring. Det har även hänt att man har fått leta efter praktikplats själv, det ska inte behövas. Det är såklart en fördel om man har egna kontakter, eller det skadar inte i alla fall.

huleback1
Bild: Hulebäcksgymnasiet

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.