Följ oss på Facebook

Kärlek & Sex: Ingers Kärleksskola för Aspergare

Publicerat 2016-11-03

Sex, kärlek & aspergers syndrom : med kärleksskola för aspergare

Det är många som tycker det är svårt att flirta men det blir ännu svårare om du redan från början har svårt att tolka sociala signaler på grund av att du har Aspergers syndrom.
Inger har en son med Asperger och hon har tydligt sett att detta är en svårighet särskilt för män med Asperger eftersom män ofta förväntas ha den aktiva, jagande rollen i flirtandet.
Därför har Inger skrivit en bok till främst män med Asperger där hon ger tips på hur man kan gå till väga i flirtandet, men hon har också med intervjuer om kärlek och sex som hon har gjort med personer med Aspergers syndrom.

Läs mer om Ingers bok här.

 

Fem korta kärlekstips till aspergare

  1. Gör vad du kan för att förbättra dina fysiska förutsättningar med träning, en proper klädstil och god personlig hygien.
  2. Gör vad du kan för att träna kroppsspråk, minspråk och för att lära dig människors personliga gränser.
  3. Om någon är intresserad möter hen oftast din blick och ler och släpper dig inte med blicken när du pratar. Hen verkar vara genuint intresserad av vad du säger och om hen står intill dig rör hen dig gärna. Vänder personen sig bort och låtsas att hen inte hör vad du säger är hen inte intresserad.
  4. När du väl träffat någon tjänar du inte på att vara klängig och desperat. Uppvakta lagom mycket.
  5. Du ska aldrig acceptera ett förhållande där du blir kränkt eller slagen.
    Källa: RFSU

 

Text: Felicia Sparrström

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.