Följ oss på Facebook

Artikel: En dag i stol.

Publicerat 2016-11-04

personalen på Hjälpmedelscentrum fick testa att köra rullstol för en dag.

För att försöka sätta sig in andras livssituation tycker jag det är jättebra när till exempel personer som jobbar inom hälso- och sjukvård får testa att köra stol för en dag.
Visserligen kan man aldrig jämföra på de viset eftersom det är en helt annan sak att kunna gå och bara testa rullstol för en dag och att alltid vara beroende av rullstol. Vi som är vana att köra stol är i regel mycket bättre på de än de som bara testar för en dag, därför upplever vi det inte lika svårt som de som inte är vana. Men bara grejen att någon annan försöker få en förståelse för någon annans situation är en bra bit på vägen.
Dock tycker jag att det behövs göras i rätt forum och att det görs av rätt syfte, när jag gick i mellanstadiet så ordnades det för en dag fram flera rullstolar till skolan för att eleverna skulle få testa. Men när ett gäng tonåringar ska testa något sådant så tramsas det en hel del och det blir mer en lek än att försöka få någon form av förståelse och då är risken att det bara blir fel.

I veckan ordnade Hjälpmedelscentrum i Halland så att personalen fick köra rullsol för en dag och de skulle både testa på utomhusterräng, äta i sjukhusets matsal, ta sig upp för backar och ner för en liten trappa.
De hade fått upp ögonen för att testa rullstol efter att de hade gått en kurs hos RG Aktiv Rehabilitering. Imre Czifrik, rehabcoach på sjukhuset i Halmstad och var kursledare för dagen och han gav eleverna godkänt.

För att läsa mer om hur det gick för Hjälpmedelscentrums personal att köra rullstol klicka på länken: Hallandsposten

 

rullstol i vatten

Text: Felicia Sparrström

Kommentarer

  1. Hej Felicia roligt att du uppmärksammar detta. Det var en rolig dag, med många skratt. Men även en hel del allvar, jag vet att det var många som fick nya ögon på det här med ett liv i rullstol.
    Detta var en dag som Hjälpmedels centrum i Halland, anordnat efter att dem själva gått en kurs hos RG Aktiv Rehabilitering.
    Dom tyckte det var så bra, så dem bestämde sig för att göra en kurs för alla inom Hjälpmedels centralen i Halland. Så detta var bara en del av dem. Det kommer en kurs till framåt våren.

    Ha det gott i höstrusket

    Med vänlig hälsning Imre

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.