Följ oss på Facebook

Artikel: Ett brev till tomten

Publicerat 2016-11-07

9-åringen mobbas på grund av hur hon går, springer och pratar.

Tyvärr krävs det inte mycket för att en elev ska bli utfrusen och mobbad i skolan. Nioåriga Amy mobbades i skolan på grund av sin CP-skada som medförde att hon hade svårt och gå och pratade annorlunda. Hennes mamma förstod att allt inte stod rätt till och försökte därför få sin dotter glad och en dag sa hon ”Amy, det är en tävling på radion där man får göra önskningar till jul”  och hon uppmuntrade sin dotter att vara med i tävlingen och skriva till tomten. Amy satte sig för att skriva och hennes familj försökte gissa vad hon önskade sig, men de hade aldrig kunnat gissa vad hon skrev.

Så här skrev Amy till tomten:
”Kära tomten,

Mitt namn är Amy. Jag är 9 år gammal. Jag har ett problem i skolan. Kan du hjälpa mig, tomten? Barnen skrattar åt mig på grund av hur jag går, springer och pratar. Jag har cerebral pares. Jag vill bara ha en enda dag där ingen skrattar åt mig eller driver med mig.

Kärlek från Amy.”

Läs hela artikeln om Amy och om de reaktioner hon fick på sitt brev här…

 

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.