Följ oss på Facebook

Tillgänglighet: Semestra på Mallorca

Publicerat 2016-11-09

Handiscover presenterar Mallorcaguide för alla med begränsad rörlighet

Mallorca erbjuder en lockande blandning av härliga sandstränder, medelhavsmat och storslagen natur. Men för människor med begränsad rörlighet har ön inte alltid upplevts som åtkomlig.
Nu har resetjänsten Handiscover lagt ut en Mallorcaguide på sin hemsida med tips på allt från anpassade boenden till restauranger, sevärdheter och tillgängligt nöjesliv.

Reseguiden Guide till tillgängliga boenden och upplevelser på Mallorca på Handiscover listar anpassade transporter runt ön med tåg, buss, taxi, spårvagn och biluthyrning för alla med begränsad rörlighet. Man tipsar om möjliga dagsutflykter till omgivande områden för shopping, restauranger och sightseeing på ön.

På Handiscover.com kan man alltid boka tillgängliga semesterlägenheter, men den nya Mallorcaguiden ger mycket mer än bara tips på boendet: man kan till exempel boka ridning på Racho Willy eller ta en båttur längs ostkusten vid Cala Millor, ett semesterområde som är tillgängligt för rullstolsbundna och som har ett stort utbud av handikappanpassade restauranger, butiker och sevärdheter.

Mallorcas vackra huvudstad Palma, med sin vackra arkitektur, sina muséer och sitt pulserande nattliv, får förstås ett eget avsnitt i guiden. Man tipsar om en båttur längs en av världens största underjordiska sjöar och om fästningen Castillo de Bellver, Spaniens enda cirkelformade fästning, och om mycket annat sevärt som har anpassats till personer med begränsad rörlighet.

Mallorcaguiden finns här

Handiscover är en unik community-baserad bokningswebbplats för semesterboende anpassat för personer med begränsad rörlighet. Företaget startade under hösten 2015 och expanderar kraftigt i Sverige och övriga världen och har redan idag över 1 800 boenden i 15 länder, och antalet stiger kontinuerligt.

För mer information, besök www.handiscover.com eller kontakta Sébastien Archambeaud på sebastien@handiscover.com eller telefon 070-729 31 33.

Bild: Handiscover

Kommentarer

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.