Följ oss på Facebook

Filmtips!: Trångt i kistan

Publicerat 2016-11-11

Är du sugen på en riktigt skrattfest? då är den här filmen något för dig!

En av de roligaste filmerna jag någonsin sett heter Trångt i kistan. Jag hyrde den för första gången ihop med några kompisar och mina kompisar suckade högt av att bara höra namnet eftersom de trodde att det skulle vara en riktigt töntig film, men trots allt gav vi filmen en chans och vi alla skrattade så att vi fick ont i magen.
Filmen finns i två olika varianter en Amerikansk och en Brittisk variant och jag skulle rekommendera dig att se den Brittiska.

Trångt i kistan är en komisk vriden historia om en dysfunktionell familj som samlas för att sörja Patriarks bortgång.  Filmen är riktigt skruvad och allt som kan gå fel under en begravning går fel. Begravningen äger rum hemma hos Patriks fru och huset är fullt av släktingar och bekanta och den ena personen är värre än den andra. Den mest skruvade personen som också ger mest skratt är den ena släktingen som har fått i sig något som han tror är det lugnande medlet Valium, men det han egentligen har fått i sig är något helt annat och detta får stora konsekvenser. Det visar sig också att Patrik egentligen var homosexuell och mannen som han haft ett förhållande med dyker plötsligt upp och kräver att få en stor del av arvet om han inte ska berätta för Patriks fru att hennes man egentligen var homosexuell.
Ja, allt som kan gå fel går fel och filmen bjuder på många överraskningar.

 

Text: Felicia Sparrström

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.