Följ oss på Facebook

hälsa: Vitaminbrist

Publicerat 2016-11-11

Vitaminbrist kan leda till både ångest, oro, depression och trötthet.

Visste du att brist på vissa vitaminer kan göra dig både deprimerad och ångestfylld?
Tillexemepel så kan brist på Magnesium leda till att vi upplever psyksiskohälsa och det väldigt vanligt att vi i Sverige har brist just på Magnesium. Det är svårt att få i sig tilläckligt med Magnesium via maten och dessutom så sjunker Magnesium nivån vid stress.
Brist på Magnesium orsakar, sömnproblem, muskelkramper, lättretlighet, ångest, depression, utmattning, trötthet, allmän svaghet, högt blodtryck, migrän, stelhet, värk, sug efter choklad, mensvärk och allergier. Därför kan det vara en idé att tillföra extra Magnesium om du upplever något eller flera av dessa symtom.

Zink är något som också är vanligt att ha brist på särskilt bland vegetarianer och veganer och brist på Zink ger liknande symtom som Magnesium, så kanske att du ska kombinera både Magnesium och Zink?

Något som också är bevisat att i många fall fungera vid lättare depression, oro och trötthet är naturläkemedlet Rosenrot som ökar energin till hjärnan, stänger av stresshormon, ökar mängden dopamin och serotonin och minskar nedstämdhet.
Även naturläkemedlet Johannesört har visat god effekt vid kortvarig och lättare depression och den sägs i vissa fall ha lika god effekt som recept belagda mediciner.

OBS! Tänk på att alltid tala med din läkare innan du börjar med ett naturläkemedel eftersom vissa av dem inte alltid går bra ihop med andra mediciner och om du känner dig deprimerad eller nedstämd så ska du alltid ta upp detta med din läkare.

Källor: Passion för hälsa   Hälsosidorna  Naturapoteket  Helhetsdoktorn 

Text: Felicia Sparrström

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.