Följ oss på Facebook

Artikel: Dagny Carlsson 104 och bloggare

Publicerat 2016-11-14

Dagny Carlsson är antaglien världens äldsta bloggare och debuterade nyligen som författare till boken "Livet enligt Dagny"

Bloggaren Dagny Carlsson blev känd genom dokumentären ”Det är inte så dumt att bli gammal” och vid 100 års ålder startade hon en blogg som nu har flera tusen besökare om dagen. Dagny har blivit en riktigt rikskändis och har deltagit i flera tv program så som Skavlan och Nyhetsmorgon, hon har även vunnit pris för årets senior.
Dagny har både varit med under både första och andra världskriget och har inte haft det särskilt lätt i livet, hon har heller aldrig haft särskilt bra självförtroende och har inte känt att någon har trott på henne förutom hennes man Harry som inte lever längre. Men sedan hon har börjat blogga har hon som hon själv uttrycker det börjat kaxa till sig och fått ett ökat självförtroende. I hennes blogg får vi följa hennes vardag och tankar kring hennes liv och så här beskriver hon sig själv i bloggen:

Jag är en tuff tant, som gillar det mesta. Det kan vara en opera men det duger också med vanliga samtal om både roliga och svåra saker. Det  roliga gillar jag mest.
Man säger att jag har humor och är lite rakt på sak. Humor gör kanske att saker och ting inte behöver tas alltför allvarligt och det kan man ha nytta av ibland när det trasslar till sig.
Att vara rakt på sak är nog diskutabelt. Det är lätt att ”trampa någon på tårna” och det vill jag inte göra. Men jag tycker avgjort att man skall vara sann och ärlig. En och annan nödlögn behövs ibland om den fyller ett gott ändamål.  Men vi skall vara rädda om varandra.” Dagny Carlsson

Dagny är ingen som går och väntar på döden utan hon lever livet fullt ut och hon säger att tricket till att bli så gammal är förutom bra gener, motion, att avstå från tobak och att inte dricka starksprit.
Förutom att Dagny har varit med i flera tv program och har en egen stor blogg så har hon nu också debuterat som författare till boken ”Livet enligt Dagny”.

 

Namn: Dagny Carlsson.
Ålder: ”104 år, det vet alla, jag med.”
Familj: Har varit gift två gånger, först olyckligt, och sen mycket lyckligt med Harry, som var snickare. Numera består hennes familj av en lillasyster, 93 år, och ett flertal syskonbarn.
Bor i: Solna.
Född och uppvuxen i: Kristianstad.
Mamma var: ”Hemmafru, det var alla fruar då.”
Pappa var: Järnhandlare.
Är själv: Världens äldsta bloggerska.
Utbildning: ”Jag fick inte gå mer än åtta år i vanliga skolan och sen handelsskola på det.”
Yrkesliv: Arbetat i en skjortfabrik, en korsettfabrik, på Försäkringskassan och, efter pensioneringen, på Trafiksäkerhetsverket.
Aktuell för: Boken ”Livet enligt Dagny”.
Goda egenskaper: ”Att jag är envis och ihärdig och inte ger upp.”
Sämre egenskaper: Hon gapskrattar och säger efter en lång tankepaus: ”Jag har väl en massa sämre egenskaper. Jag är lite otålig, det är jag faktiskt.”
Hissar: ”Att vi har så mycket bra teknik och att det är så bekvämt att leva nuförtiden.”
Dissar: ”Att folk bryr sig så lite om varandra och vill att samhället ska ta hand om allt och alla och inget ska de göra själva”.
Motto: ”Hjälp dig själv eller statt där”, så sa min skånska mormor.
Källa: Expressen


Källa:
NewsnerExpressen
Text: Felicia Sparrström

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.