Följ oss på Facebook

inspiration: De siamesiska tvillingarna Abigail och Brittany Hansel

Publicerat 2016-11-15

Abigel och Brittany hansel är två unga kvinnor som lever ett väldigt ovanligt liv men ändå ett helt vanligt liv med universitetsstudier, körkort och kärleksproblem.

Att födas som siamesiska tvillingar innebär att två enäggstvillingar föds i en kropp genom att de är sammanväxta på någon del av kroppen. Detta är ett extremt ovanligt fenomen och det uppstår endast 1 gång på mellan 50 000 till 200 000 födslar men är lite vanligare i Sydvästra Asien och Afrika och det är bara 25 % som  av alla siamesiska tvillingar som överlever eftersom många redan är döda vid födseln och många dör senare på grund av komplikationer.

Det finns olika former av siamesiska sammanväxningar och i vissa fall går det att separera kropparna så att båda överlever, men ibland är det mer komplicerat och då går det inte att separera kropparna från varandra eftersom det i vissa fall kan de dela organ eller vara sammanväxta vid huvudena.

Abigail och Brittany Hensel är två systrar från Minnesota i USA som lever som siamesiska tvillingar, de är födda 1990 och de lever ett liv som vilket annat liv som helst med universitetsstudier, körkort och  kärleksproblem. De har var sin ryggrad och var sitt korsben men ett gemensamt bäcken. Abigail kontrollerar den högra delen av kroppen och Brittany den vänstra sidan.

Se dokumentären om deras liv

Bild: Google
Källa: Wikipedia
Text: Felicia Sparrström

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.