Följ oss på Facebook

Artikel: Katten vägrar lämna den sjuka pojkens sida

Publicerat 2016-11-16

Pojken föds med ett dödligt hjärtfel och katten Siggy lämnar aldrig hans sida

Djur är väldigt kloka och många gånger är jag säker på att de förstår så mycket än vad vi tror.
Våra fyrbenta vänner kan också ha en enorm påverkan på oss och jag läste för ett tag sedan en artikel om en man som levde med många och svåra depressioner vilket gjorde honom sängliggandes. Men mannen bestämde sig för att skaffa hundar och det blev hans räddning. Hur dåligt han än mådde så var har tvungen att gå upp på morgonen och gå ut med hundarna, han var dessutom tvungen att gå ut flera gånger om dagen och detta bröt hans isolering och han fick både frisk luft och motion. Hans hundar låg också nära honom när han mådde dåligt och gav honom värme. Dessa olika komponenter  i kombination med han han nu fick en mening, ett sammanhang, någon att bry sig om och som behövde honom hjälpte honom att tillfriskna.
Vi har ju också kunnat läsa om katter som bor på ålderdomshem som känner av när någon är på väg att gå bort och då går in till den personen och kryper upp i dennes säng.
Andra exempel är när hundar får vara med i skolan och hjälpa barn koncentrationssvårigheter att lära sig läsa, de har nämligen visat sig att genom att klappa en hund samtidigt som dessa barn läser kan de koncentrera sig bättre.

Klicka på länken för att läsa om katten som aldrig lämnade den sjuka bebisens sida: Newsner

Text: Felicia Sparrström

 

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.