Följ oss på Facebook

kanelbullkladdkaka

Recept: Kanelbulle-kladdkaka

Publicerat 2016-11-18

Känner du för att bjuda på en god kaka i helgen som passar både stora och små? I så fall kommer här ett tips som förutom att det är super gott också är super enkelt att göra!

Kanelbullekladdkaka 10–12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
½ krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

Bild och recept från: Tidningen hembakat

Kommentarer

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 pingning