Följ oss på Facebook

semmelkladdkaka

Recept: Semmlekladdkaka

Publicerat 2016-11-29

Återigen ett gott och enkelt recept!

Förra veckan tipsade jag om Kanelbullekladdkaka och idag tänkte jag tipsa om Semmlekladdkaka som jag bjöd min familj på förra veckan vilket blev uppskattat av alla.

Ingredienser 8 bitar

  • 150 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 2 1/2 dl Kungsörnen ekologiskt vetemjö
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt


Topping

  • 75 g mandelflagor
  • 2 dl vispgrädde
  • Florsocker
  • Smör till formen


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
  3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
  5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
  8. Vispa grädden lätt.
  9. Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Klart att servera!

 

Recept och bild från: Mittkök

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.