Följ oss på Facebook

Video: Stella Young

Publicerat 2016-12-05

Jag är inte din inspiration, tack så väldigt mycket.

Kom ihåg att bara för att du sitter i rullstol, har svårt att se eller att höra så behöver du inte klara av mer än någon annan. Du duger precis som du är och du behöver inte bevisa någonting för världen för att duga. Du behöver inte le oftare, vara starkare eller göra mest.
Vi med funktionsnedsättningar har rätt att leva de liv som passar oss utan att vi ska leva upp till den inspirationsstämpel som sätts på oss genom att vi bara går till skolan eller till jobbet.
Vi har precis lika stor rätt att ha våra dåliga dagar som alla andra och att visa våra fel och brister, vi har rätt att bara vara oss själva.
Vi som lever med en funktionsnedsättning vet ofta ingenting annat än att leva med våra funktionsnedsättningar och har därför lärt oss att leva med dem och att göra det bästa av våra förutsättningar precis så som du har lärt dig att leva efter dina förutsättningar. Därför är det inte konstigare att vi gör vardagliga saker än att du gör det.

Stella Young är författare, komiker och förespråkare som dessutom råkar ta sig fram med hjälp av en rullstol. I denna denna TED video pratar hon om på ett roligt och bra vis om att vi alla med funktionsnedsättningar mest ses som inspirationskällor i media, vilket hon inte tänker gå med på att ses som.

 

Text: Felicia Sparrström

Kommentarer

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.