Följ oss på Facebook

hälsa: Lägg in dig själv om du mår psykiskt dåligt.

Publicerat 2016-12-07

Ett projekt av Norra Stockholms psykiatri

Norra Stockholms psykiatri har under året arbetat med ett projekt som de kallar ”Självvald inläggning (SI)” som går ut på att patienter med diagnosen Emotionell instabil personlighetsstörning själva ska kunna bedöma när det behöver en paus och är i behov av vård. De ska då ha möjlighet att kunna lägga in sig 1-3 nätter upp till tre gånger i månaden.
För att ta del av vården och projektet måste deltagarna skriva på ett kontrakt i samråd med en psykiatrisjuksköterska där de kommer överens om hur vården ska se ut under inläggningarna, men detta kontrakt kan hela tiden skrivas om när eller om behovet ser annorlunda ut.

Projektet har utsett till ”årets bubblare” av vårdförbundet och förhoppningsvis leder detta projekt till stor förbättring inom psykiatrin.

För mer information om projektet klicka på länken: SVT

Text: Felicia Sparrstrm

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.