Följ oss på Facebook

Bemötande: David Lega

Publicerat 2016-12-12

Därför är valfrihet viktigt

Därför är valfrihet viktigt

Tänk dig att någon bestämmer över dig. Vad du ska äta. När du ska sova. Vilket arbete du ska gå till. Vilken pyjamas du ska sova i. När du får duscha. Vilket TV-spel du ska spela. Vilken TV-kanal du ska titta på. Du får inte välja.

Tänk dig istället att du får välja själv. Du får välja vad du ska ha på dig, vad du ska äta, vad du ska arbeta med och vad du ska göra. Du kan till och med välja mellan olika alternativ – precis som alla andra. Du har valfrihet.

Valfriheten är viktig för att du får bestämma. Du får även bestämma att inte välja. Om du vill det. Oavsett vet du bäst vad som passar dig. Vad du vill göra och hur du vill ha det i ditt liv.

Jag kämpar för att du ska få välja. Varje dag. Du ska få välja vem som hjälper dig i hemmet. Vad du vill arbeta med. Om du ska gå på bio. När du vill ut på stan och välja när du ska ta en dusch. För att du vet bäst vad som passar dig.

Valfriheten är viktig. För att du ska få välja. Varje dag. Hela tiden. Det kämpar jag för.


Med vänlig hälsning,
David Lega
Kommunalråd (KD)
———————————–
Kommunstyrelsen
404 82 Göteborg
Besök: Gustaf Adolfs Torg 4A
david.lega@stadshuset.goteborg.se
Tfn: 031-368 00 33
Mob: 0735-123456

 

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.