Följ oss på Facebook

Boktips: ”Ibland mår jag inte så bra”

Publicerat 2016-12-12

Youtubern Therese Lindgren berättar om hur det är för henne att leva med psykiskohälsa

En av Sveriges största Youtuber Therese Lindgren har kommit ut med en bok som heter ”Ibland mår jag inte så bra”. I boken berättar Therese om sitt liv med psykisk ohälsa som började som en utmattningsdepression, som sedan ledde till flera diagnoser så som generaliserad ångestsyndrom, social fobi och panikångest.
Innan Therese blev sjuk hade hon ingen erfarenhet av psykisk ohälsa och från början såg hon sina diagnoser som något skamfyllt och vågade därför inte berätta för sin omgivning om hur hon mådde. Men sedan förändrades hennes syn på sina diagnoser och nu är hon noga med att säga ”att må dåligt psykiskt är inget att skämmas över”.
I boken tar hon upp allt från hur en panikångest känns till vad man själv kan göra för att peppa sig, men också tankar kring när man ska söka hjälpa och vilken hjälp det finns att få. Therese pratar också mycket om att man både kan vara en framgångsrik Youtuber samtidigt som man mår dåligt och lider av psykisk ohälsa och att allt inte måste vara så som det ser ut att vara.

Detta är en bok som passar tbåde de som själva drabbats av psykisk hälsa, anhöriga eller till personer som bara vill lära sig mer kring ämnet.

Klicka på länken för att beställa boken: Bokus

Text: Felicia Sparrström

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.