Följ oss på Facebook

Kärlek & Sex: Sex och samlevnad

Publicerat 2017-01-02

Det spelar ingen roll hur gammal du är första gången du har sex.

Det är väldigt olika när man känner sig redo för att ha sex och det spelar ingen roll hur gammal du är första gången du har det.
Om man ska ha sex så är det viktigt att man själv känner sig redo och att man vill ha det och att det inte handlar om att känna sig tvingad av sin partner eller av kompisarna.
Innan man har sex med en partner första gången är det vanligt att man har haft sex med sig själv genom att onanera. Sex är är så många olika saker och det handlar inte bara om samlag utan det kan till exempel också handla om att man kysser eller smeker varandra.

När man ska ha sex med en annan person första gången så är det viktigt att man pratar med varandra och för en dialog så att det känns bra för båda två. Det är viktigt att komma ihåg att du bestämmer över din kropp och att du har rätt att säga ”nej” eller ”stopp” om det är något som inte känns bra för dig. En annan sak som kan vara bra att tänka på när man ska ha sex första gången är att det oftast inte känns som man har tänkt sig eftersom sex är någonting man kan behöva öva på innan det känns bra.

För mer information klicka på länken: UMO

Källa:
Ungdomsmottagningen

Text: Felicia

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.