Följ oss på Facebook

yoga

Träning/Hälsa: Yoga med Majja Lundh

Publicerat 2017-01-13

Yoga ger dig både bättre hållning, ökar din styrka, får dig att leva i nu och mycket mer.

Det finns många fördelar med yoga. Förutom att det är bra för dig fysiskt genom att det ökar din flexibilitet och ger dig styrka så kan yoga även verka smärtstillande, ge dig bättre hållning, förbättra din andning och ge ökat cirkulation. Men fördelarna slutar inte där, yoga hjälper även till att skapa balans mellan kropp och själ ger en ökad kroppskännedom, den kan också lära dig att börja leva i nuet och att släppa ditt grubblande. Du blir mer medvetet närvarande av yoga eftersom mycket handlar om att fokusera på andningen som gör att du behöver vara koncentrerad på nuet.

Det finns många typer av yoga och två exempel är Poweryoga och Yinyoga.  Poweryoga är en väldigt fysisk form av yoga där man använder sin egen kroppsvikt i de olika ställningarna och den ger dig bra fysisk styrka och du kommer känna dig svettig efteråt. Poweryoga hjälper också till att minska stress, rena kroppen från slaggprodukter och släpper spänningar runt muskler och leder.
Yinyoga är däremot en väldigt lugn form av yoga och man säger att det är en blandning av yoga, meditation och mindfulness. Alla rörelser utförs sittandes eller liggandes och under Yinyogan får dina muskler slappna av och ofta stannar man kvar i samma rörelse flera minuter.  Yinyogan passar alla, även de med begränsad rörlighet och den här formen av yoga har visat sig hjälpa bra vid ryggvärk, knä eller nackproblem, men den hjälper främst dig som är stressad och har en aktiv livsstil med mycket prestation. Yinyogan fyller dig med färsk och ny energi.

Här nedan visa Majja Lundh några förenklade yogaövningar som hon har gjort tillsammans med Glada Huddig teatern.

 

 

Källa: Allt om yoga

Text: Felicia Sparrström

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.