Följ oss på Facebook

Boktips: En annorlunda barndom

Publicerat 2017-01-16

Tidigt står det klart att Iris inte utvecklas på samma sätt som andra barn. Hon lever helst i en egen inre värld och har samma beteende som man idag förknippar med autism.

”Iris växer upp på en prästgård i en gammaldags storfamilj som bedriver jordbruk i Västergötland. Runt omkring sig har hon många släktingar och dessutom sommarbarn och ungdomar på glid som fått en fristad hos familjen och som var och en arbetade efter sin förmåga. Tidigt står det klart att Iris inte utvecklas på samma sätt som andra barn. Hon lever helst i en egen inre värld och har samma beteende som man idag förknippar med autism.
Eftersom Iris mamma och pappa är överens om att pappan är mycket bättre på att sköta barn än mamman så är det han som tar hand om Iris. Han vägrar att låta henne klassas som utvecklingsstörd och för en outtröttlig kamp för att locka henne att kommunicera med omgivningen.” Adlibris


Klicka på länken för att läsa mer eller för att beställa boken:
Adlibris

 

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.