Följ oss på Facebook

Kärlek & Sex: Att vara kär

Publicerat 2017-01-20

Hur det känns att vara kär är olika för alla personer

När du är kär så kan det kännas på olika sätt, men för många är det en väldigt härliga känsla. Många som är kära tänker väldigt mycket på personen eller personerna som de är kär i. De kan ha svårt att sluta le, känna sig lättade och ha en pirrande känsla i hela kroppen. Men vad kärlek är för dig och hur det känns för just dig kan bara du veta.

Här är en listan från ungdomsmottagningen om hur du kan visa att du är kär i någon:

  • Berätta det för personen, så kommer hen att förstå direkt. Du kan säga det om ni träffas, via sms eller på nätet, eller varför inte skriva ett kärleksbrev?
  • Se till att vara i personens närhet mycket, om ni brukar träffas. Håll kvar blicken lite längre än vanligt om era blickar möts. Le samtidigt om du vill.
  • Ge komplimanger. Det kan räcka med ”Kul att se dig”, ”Snygg tröja”, ”Vad fint du skriver” eller något liknande. De flesta blir glada när de får en komplimang och det kan vara en början till att prata mer.
  • Fråga om ni ska göra något ihop. Antingen bara ni eller med andra, till exempel om ni har gemensamma kompisar. Då kan du få chansen att lära känna hen bättre och att visa dina känslor.
  • Om ni brukar umgås, visa att du bryr dig om personen. Ge en kram, bjud på fika eller mat eller erbjud dig att hjälpa hen med något. Gör det som känns bra för dig.
  • Ta hjälp av kompisar. Någon annan kanske kan berätta för den du är kär i att du gillar hen.  UMO

 

Klicka på länken för att läsa mer och för att läsa om hur du kan få reda på om någon är kär i dig: UMO

styrka

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.