Följ oss på Facebook

hälsa: Taktilkraft

Publicerat 2017-01-23

Ina Åkerberg är utbildad Beröringspedagog och är grundare till Takilkraft som erbjuder behandlingar i Taktil stimulering och Reikihealing.

Jag heter Ina Åkerberg, boende i Enskededalen, Stockholm. Föddes med ryggmärgsbråck och använder mig av rullstol och ortoser för att förflytta mig. Har alltid intresserat mig för friskvård, hälsa och en inneboende önskan till att jobba med människor.
Efter att ha varit på en medlemsträff i RBU Stockholm tidigt 2000-tal där Taktil massage presenterades och demonstrerades kände jag att jag hittat något som passar mig, detta ville jag i någon form jobba med! 2007 gick jag utbildning till Beröringspedagog på Axelsons Gymnastiska Institut.
Tiden gick, jag släppte tanken på att jobba med Taktil och utbildade mig till och jobbade som barnskötare. Tills hösten 2012 då jag stod utan jobb.
Drömmen och önskan att jobba med Taktil fick åter liv och jag insåg snabbt att enda vägen var att starta eget. Februari 2013 registrerades Taktilkraft.

I Taktilkraft erbjuder jag behandlingar i Taktil stimulering, en helkroppsbehandling och sinnesträning där jag på ett strukturerat sätt stryker, använder lätta tryck på en kroppsdel i taget medan du som kund ligger på en massagebänk täckt med handduk och filt. Vill du ha kläder på så är detta helt okej, annars rekommenderas att endast underkläder är på. Får mina känder direktkontakt med din hud ger behandlingen mer, alla känselreceptorer som finns i din hud får sitt och kroppens ”lugn och ro-hormon” Oxytocin aktiveras fortare. Det hormon som gör dig lugn, avslappnad och mer medveten om din kropp.
Andra behandlingen jag erbjuder är Reikihealing, universell livsenergi, där jag jobbar mer med energier och chakran i kroppen. Under behandlingen är du fullt påklädd då du ligger på massagebänken och jag håller mina händer på speciella punkter längs hela din kropp.
Reiki jobbar med att läka hela kroppen, fysisk som psykisk, och är en lugn men kraftfull behandling.
Under 2017 är mitt mål att utöka det jag erbjuder genom att komma ut och föreläsa om dessa två kroppsterapier.

Mina kunder är i nuläget främst de som antingen är eller har varit utbrända eller där Taktila behandlingen är den enda paus de har i sin hektiska vardag. Jag tar även emot kunder som själva har rörelsenedsättning av något slag, CP-skada, ryggmärgsbråck eller förvärvade ryggmärgsskador.

Det är i den sista kategorin jag skulle vilja bredda min kundkrets, eftersom det är där jag har min specialkunskap i och med mitt egna ryggmärgsbråck.
Jag märkte nämligen själv att Taktilen gav mig något jag saknat hela livet. En helhetsuppfattning av min kropp, en känsla av att hela min kropp betyder lika mycket och är min. Bara min.
Någon som inte varit självklart tidigare i mitt liv då jag som barn låg inne mycket på sjukhus, där läkare och sköterskor ofta tog sig frihet att bestämma över min kropp eller bara ha fokus på den del som skulle opereras/korrigeras.
Mina förlamade ben och fötter är nu en självklar del av mig, något som inte bara sitter där. Så även resten av min kropp. Den är bara min, jag bestämmer vem som ska röra den och när.

Det sista är grundstenen i hur jag möter och behandlar mina kunder. Jag rör bara där det känns okej för dig. Säger du stopp så stannar jag, säger du att det kittlas så använder jag ett fastare tryck, säger du att det gör ont så lossnar jag på trycket eller bara håller.

Behandlingsrummet1

Min mottagning har jag i hemmet i Enskededalen i Stockholm.
Kontaktuppgifter: Mobilnummer 073-661 22 01 eller mail: taktilkraft@gmail.com

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.