Följ oss på Facebook

Recept: Bakad potatis med fetaost

Publicerat 2017-02-06

Gott recept att prova till helgen?

Här kommer ett recept som jag tycker låter väldigt gott och som jag tänker testa till helgen. Kanske att du också vill testa detta?

4 port

2 sötpotatisar
1 msk olja
150 g bladspenat
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
3 krm salt
1 krm peppar
150 g fetaost
100 g soltorkade tomater i
olja
2 dl crème fraiche

Ugn 200°, 250°

 

Gör så här

1. Dela potatisarna i halvor och pensla snittytan med olja. Stek i ugnen ca 45 min på 200° eller tills potatisarna är helt mjuka.
2. Fräs spenaten i smör. Pressa över vitlök, salta och peppra.
3. Skär fetaosten i små kuber och dela tomaterna i småbitar.
4. Gröp ur det mjuka potatis
inkråmet (spara skalen) och blanda med spenat, tomaterna och hälften av fetaosten. Lägg blandningen i potatisskalen och sätt in i 250° varm ugn ca 5 min.
5. Blanda crème fraichen med resten av fetaosten och servera som tillbehör.

Källa: hemmets

 

Du har väl inte missat att Mittfunktionshinder har startat en Facebookgrupp där du har möjlighet att skapa trådar, ställa frågor och starta diskussion? Klicka på länken för att komma till gruppen: Diskussionsforum – Mittfunktionshinder.se 

Du har väl heller inte missat att Mittfunktionshinder ska starta en grupp för ungdomar och unga vuxna? Klicka på länken för inbjudan och mer information: Mittfunktionshinder startar grupp

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.