Följ oss på Facebook

Kärlek & Sex: Lust och längtan

Publicerat 2017-02-20

Fredag den 24 februari är du välkommen till en utbildningsdag om Lust och längtan och sexualitet

Fredag den 24 februari är du välkommen till en utbildningsdag om Lust och längtan och sexualitet. Unga rörelsehindrade Göteborgsklubben och Dalheimers hus, erbjuder en dag med fokus på rätten till sexualitet oavsett livssituation.

  • Fredag den 24 februari
  • Klockan 10.00 – 14.30
  • Dalheimers hus i Göteborg
  • Kostnad: Är du medlem i Unga Rörelsehindrade går du gratis, är du personlig medlem i en annan funktionshinderförening är priset 200 kronor(inklusive moms) och övriga 395 kronor(exklusive moms). I priset ingår förfriskningar och lunch.

Unga Rörelsehindrades medlemmar anmäler sig till 031-13 33 95 eller urg@telia.com och övriga till Thomas Kollberg 031 – 367 97 75, thomas.kollberg@socialresurs.goteborg senast den 22/2.

Läs mer om konfan här!

Program för dagen

10.00 – 11.00 Rätten till sexualitet. Var går gränsen och vems ansvar? Julia Bahner är socionom och doktor i socialt arbete. Hennes avhandling från 2016 handlar om hur sexualitetsfrågor hanteras inom personlig assistans för människor med rörelsehinder. Fokus ligger på det praktiska stöd som assistansanvändare kan behöva för att kunna utöva sin sexualitet.

11.00 – 11.15 Förfriskningar

11.15 – 12.15 Sex och samlevnad – vad är det? – en föreläsning i hur man kan undervisa unga personer med funktionsnedsättning Anna Hallgren är socionom, sexualpedagog, coach och föreläsare. Anna har stor erfarenhet av att arbeta med sex och samlevnad, både inom särskolan och med elever med högfungerande autism inom grundskolan. Hon har också arbetat med elever med fysiska funktionsnedsättningar. Anna delar också med sig av sina egna personliga erfarenheter kring sexualitet och funktionsnedsättning då hon själv har en medfödd funktionsnedsättning.

12.15 – 13.00 Lunch

13.00 – 14.00 Sex mer än bara samlag. Stefan Balogh är arbetsterapeut och sexolog. Han har arbetat sedan 2000 med frågor om sexuell hälsa utifrån en fysisk funktionsnedsättning samt arbetat med att försöka lösa de utmaningar som personen önskar få löst för att kunna ha sex med sig själv eller annan/andra.

14.00 – 14.15 Avslutande diskussion.

Svara

Du behöver vara inloggad för att skriva en kommentar.